De Ring of Kerry moet je zeker rijden wanneer je in het zuid-oosten van Ierland bent. Het is een prachtige route waar je zeker een dag voor uit moet trekken. Het landschap wordt gekenmerkt door schitterende bergen, een woeste kust en schilderachtige vissersdorpjes. De afstand van de route is ongeveer 180 km. Hoogtepunten van de Ring of Kerry zijn Voor deze toeristische route kunt u het beste een hele dag uittrekken. Vanuit Kenmare kunt ook kiezen voor de rustigere variant, de Ring of Beara. Op het schiereiland Valentia Island is het bezoekerscentrum en de boot naar de Skellig Islands. De binnenweg langs Molly’s Gap en Ladies View is ook aan te bevelen.

Waar starten?

De Ring of Kerry is een route die je op twee manier kan rijden. Logische startpunten zijn Kenmare of Killarney (uiteraard afhankelijk van je verblijfplaats). De meeste toeristen (en bussen) rijden daarna richting Killorglin om de route dan tegen de klok in te rijden. De andere kant op is uiteraard ook mogelijk. Wanneer je de route tegen de klok in rijdt heb je minder tegenliggers maar loop je wel de kans dat je achter andere auto’s en bussen aanrijdt. De andere kant op is minder druk voor je maar je hebt wel te maken met meer tegenliggers. In dit artikel worden de hoogtepunten van de Ring of Kerry belicht vanuit de route met de klok met van Killarney en weer en terug.

Killarney

Wanneer je Killarney bezoekt dan is het direct duidelijk dat het een toeristische plaats is. Het stadje is niet al te groot en is gezellig. Het kan er soms wel druk zijn. Zeker wanneer toeristische bussen arriveren. Je kan je auto het beste aan de rand van de plaats parkeren en lopend verder gaan. Dan proef je uiteraard ook meer van de vrolijke en gezellig sfeer die er heerst. In en rondom Killarney veel bezienswaardigheden te vinden in het Killarney National park zoals de Lakes of Killarney, Ross Castle (zie foto), Mucross House, Mucross Abbey. Wanneer je de route van de Ring of Kerry rijdt kom je in ieder geval langs Ladies view waar je een mooi uitzicht hebt op de meren van Killarney.

Kenmare

De stad Kenmare is ook een goede plaats om de Ring of Kerry te starten. Het is met minder dan 2000 inwoners geen grote stad. Het stadje heeft de ouderwetse Ierse charme en heeft een mooie ligging. Het is een goede uitvalsbasis om de omgeving te kijken. In het stadje zijn niet al te veel bezienswaardigheden. De omgeving is echter prachtig. Wanneer je route rijdt heb je een lange tijd zicht op de Bay of Kenmare.

Derrynane Beach

Ga in het gras zitten op een groene heuvel met uitkijk over het ongerepte zandstrand van Derrynane en je zorgen lijken heel ver weg. Het zachte zand wordt omkaderd door de blauwe golven tegen een achtergrond van glooiende heuvels en lijkt gemaakt om te wandelen, relaxen, mijmeren…met prachtige zeegezichten en bijzondere baaitjes.

Sneem

Sneem heeft een heel eigen sfeer. De kleurig geschilderde huizen rondom het dorpsplein geven dit fijne plaatsje een pittoresk karakter. Sneem wordt door een rustige rivier verdeeld in een noordelijk en zuidelijk dorpje en wordt haast overschaduwd door de magnifieke natuur eromheen. Parkeer je auto, wandel rond en geniet van de bijzondere sfeer en unieke manier van leven in deze afgelegen parel aan de kust.

Scariff Island

Waterville

Wanneer je in het plaatsje Waterville arriveert weet je dat je halverwege de route van de Ring of Kerry bent. Het is een bijzonder gelegen plek. De combinatie van de kleurige huizen in een omgeeving van groene bergen en de Atlantische oceaan is zeer aansprekend. De omgeving is zeer goed geschikt om te wandelen, golfen en te vissen. Na Waterville rij je door een indrukwekkend rotslandschap. Voor velen is dit één van de mooiste stukken van de route.

Valentia Island

Caheersiveen

Dit is de grootste stad op het schiereiland. Naast de mooie omgeving is een streekmuseum te bezoeken.

Killorglin

Killorglin ligt op een heuvel aan de rivier Tralee.

[ssba-buttons]

[/threecol_two] [threecol_one_last]

[/threecol_one_last]

Relevante accommodaties en reizen